ms.detector.media
Наталія Міняйло
17.12.2020 14:05
Мінцифри не планує блокувати відеоігри в Україні
Мінцифри не планує блокувати відеоігри в Україні
У міністерстві відмічають, що для них важливим пріоритетом є кібербезпека та освіта.

Заступник Міністра цифрової трансформації Олександр Борняков не пропонував блокувати відеоігри в Україні. Про це повідомили в пресслужбі Мінцифри у відповіді на запит MediaSapiens.

«Інформація, опублікована на його особистій сторінці у Facebook, містила питання про думку його підписників та була виключно його особистою думкою, яка не є позицією Мінцифри. Для Олександра Борнякова питання онлайн-безпеки дітей та кіберзахисту українців є надважливим», - запевнили у Мінцифри.

Також у міністерстві відмічають, що для них важливим пріоритетом є кібербезпека та освіта.

«Ми робимо усе для того, щоб сприяти підвищенню цифрової грамотності українців. За 2020 рік команда Міністерства цифрової трансформації створила низку освітніх проєктів, зокрема «Освітній серіал про кібербезпеку», серіал «Базова цифрова грамотність» тощо. Ми плануємо продовжувати у 2021 році роботу щодо захисту дітей, освіти та цифрової грамотності українців», - відмітили у Мінцифри.

Нагадаємо, 24 листопада заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков опублікував у своєму фейсбуку допис, у якому висунув пропозицію про заборону «ворожих» ігор.

За кілька днів допис зібрав майже пів тисячі коментарів представників IT-спільноти, 26 поширень та величезну кількість обурливих смайликів. У коментарях користувачі переважно висловили невдоволення такою формою «цензури», порівнюючи такий підхід із російськими ініціативами.

Фото: WIN.gg

ms.detector.media