ms.detector.media
MediaSapiens
17.12.2020 11:33
Скільки заробляють українські Youtube-блогери на Patreon — дослідження
Скільки заробляють українські Youtube-блогери на Patreon — дослідження
Найбільше заробляє на Patreon шоумен Сергій Притула, на другому місці — «Телебачення Торонто».

Серед українських блогерів на Patreon (міжнародна платформа, яка дозволяє митцям отримувати щомісячні пожертви від своїх прихильників, — MediaSapiens) найбільше заробляє комік, шоумен та політик Сергій Притула - $9712 на місяць.

На другому місці — «Телебачення Торонто». За місяць канал заробляє майже $8 тисяч. Середня пожертва від однієї людини складає $5,80 на місяць. Такими є результати дослідження автора освітнього YouTube-каналу Tokar.ua Назара Токара.

У топ за прибутками входять також канал благодійного фонду «Повернись живим», Skrypin.ua, Яніна Соколова та канал «Клятий раціоналіст» Артема Албула.

Топ-20 YouTube-каналів за кількістю патронів виглядає так. На першому місці в рейтингу — «Телебачення Торонто», у них — 1297 патронів.

Що ж до прибутків, 34 з цих каналів не публікують ці дані. А по каналах з відкритою статистикою виходить, що найбільше на Patreon заробляє Сергій Притула — $9712 на місяць. На першу двадцятку припадає більше половини усіх донейтів, а саме $57 000 щомісяця.

За словами Назара Токара, щоб порахувати цей показник, для початку автор дослідження створив скрипт, який знайшов усі сторінки українською мовою на Patreon. Знайшлося 268 сторінок, з яких більшість виявилася YouTube-каналами. Скрипт обробив всі знайдені сторінки й для кожного каналу отримав назву, суму донейтів та кількість патронів (користувачів, що підписуються на автора і донейтять йому гроші).

Нагадаємо, «Телебачення Торонто» оголосило склад журі, а також шорт-листи номінантів на першу внутрішньоукраїнську YouTube-премію Паляниця Awards 2020. Переможців у всіх номінаціях оголосять 20 грудня в передачі «#@)₴?$0 з Майклом Щуром».

Фото: Pixabay

ms.detector.media