ms.detector.media
Марина Довженко
14.12.2020 18:07
ОПЗЖ примудрилась пропіарити російську вакцину на каналах Коломойського і Ахметова — моніторинг
ОПЗЖ примудрилась пропіарити російську вакцину на каналах Коломойського і Ахметова — моніторинг
Втім у студіях «Права на владу» і «Свободи слова Савіка Шустера» соратники Медведчука наразились на критику вакцини Sputnik-V.

Представники «Опозиційної платформи — За життя» висловились на захист російської вакцини від коронавірусу, поширивши зокрема фейк про начебто домовленість щодо виробництва цієї вакцини в Україні, у студіях токшоу на каналах «1+1» та «Україна». Про це йдеться у моніторингу політичних токшоу за 7—11 грудня 2020 року.

В ефірі каналу «1+1» закуповувати російську вакцину закликав народний депутат від ОПЗЖ Нестор Шуфрич. У відповідь на його заяви нардеп від «Слуги народу» Михайло Радуцький розкритикував вакцину Sputnik-V і сказав, що цей препарат є засобом-кандидатом на випробування, тож офіційно про російську вакцину говорити не можна. Ведуча Наталія Мосейчук зауважила на адресу Радуцького, що влада «програє інформаційну війну».

Про поїздку Віктора Медведчука до Росії, де він начебто «домовився» про виробництво російської вакцини на українському підприємстві, зайшлося і в студії «Свободи слова Савіка Шустера». Ведучий сказав, що «деякі канали» займаються пропагандою російської вакцини. Представникові ОПЗЖ Миколі Скорику, який висловлювався на захист закупівлі вакцини в Росії, опонували Михайло Радуцький та секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов. Останній нагадав, що російська вакцина поки що не є зареєстрована, та скептично висловився про здатність росіян розробити дієвий препарат. Скорик, у свою чергу, озвучив неправдиве твердження, що ефективність російської вакцини підтвердила Всесвітня організація охорони здоров’я.

Натомість на власній території — у студії «Пульсу» на каналі «112» — представники та симпатики ОПЖ (в тому числі представник «Слуги народу» Євгеній Шевченко) висловлювались про російську вакцину як про чудодійний препарат, до того ж найдешевший і найлегший у виробництві. Тут без жодного балансу розповіли про визначну роль Віктора Медведчука в отриманні вакцини, а також озвучили низку неправдивих тверджень, зокрема що до Sputnik-V немає питань в іноземних медиків, і російську вакцину прагне отримати «кожна четверта країна у світі».

Більше про маніпуляції та тенденції у політичних токшоу минулого тижня читайте в матеріалі Олександра Круміна.

Фото: Детектор медіа

ms.detector.media