ms.detector.media
MediaSapiens
11.12.2020 17:51
У США готові схвалити вакцину Pfizer. Щеплення почнуть вже наступного тижня
У США готові схвалити вакцину Pfizer. Щеплення почнуть вже наступного тижня
До початку березня планують вакцинувати 100 мільйонів американців.

Управління з продовольства і медикаментів США планує схвалити вакцину від коронавірусу, розроблену компаніями Pfizer і BioNTech. За даними видання Business Insider, масову вакцинацію американців можуть розпочати вже в понеділок.

Нині чиновники працюють над завершенням процедури реєстрації американсько-німецької мРНК-вакцини від коронавірусу, яка стане першою на континенті. 

«Ми можемо розпочати вакцинацію людей вже в понеділок або вівторок наступного тижня», — заявив міністр охорони здоров’я США Алекс Азар.

NEW: HHS Azar says FDA will proceed with emergency use authorization for Pfizer-BioNTech COVID-19 coronavirus vaccine and vaccinations could come as soon as Monday or Tuesday of next week. https://t.co/v1dsjMAvCK pic.twitter.com/48CGRJRTVs

— Good Morning America (@GMA) December 11, 2020

Одразу після схвалення вакцини ініціатива Operation Warp Speed, що відповідає за щеплення в США, буде готова доставити в країну близько трьох мільйонів доз. До початку березня планують вакцинувати 100 мільйонів американців.

Нагадаємо, Велика Британія першою у світі схвалила вакцину Pfizer і почала масову вакцинацію населення від коронавірусу. Першою людиною, яка отримала вакцину від COVID-19 не під час клінічних випробувань, а в рамках масової програми імунізації населення стала 90-річна британка Маргарет Кінан. 

В кінці листопада німецька компанія BioNTech і американська Pfizer подали заявку на прискорену реєстрацію своєї вакцини від коронавірусу в Управління за санітарним наглядом США (FDA). У випадку, якщо FDA схвалить заявку у встановлені терміни, то перші поставки BNT162b2 в США почнуться вже у 2020 році. 

Фармакологічна компанія Pfizer відзвітувала про попередні результати третього етапу випробувань вакцини від коронавірусу. Згідно з даними дослідження, в учасників випробувань, які отримали вакцину, COVID-19 траплявся на 90% рідше, ніж у тих, кому давали плацебо.

Це перша вакцина, ефективність якої була доведена під час клінічних випробувань.

Крім того, сьогодні на третій, завершальній, стадії дослідження знаходиться декілька вакцин від коронавірусу. Також клінічні випробування вакцини почав Ізраїльський інститут біологічних досліджень, підпорядкований Міністерству оборони країни. Якщо дослідження на добровольцях пройдуть успішно, то вже влітку 2021 року очікують на випуск власної вакцини.

При цьому в ВООЗ вважають, що масової вакцинації від коронавірусу слід очікувати не раніше середини 2021 року. Щоб перейти до масової вакцинації від COVID-19, ВООЗ має переконатись, що вакцина достатньо безпечна та ефективна.

Фото: Pixabay

ms.detector.media