ms.detector.media
MediaSapiens
11.12.2020 10:53
Mastercard і Visa припинили використання своїх карт для платежів на Pornhub
Mastercard і Visa припинили використання своїх карт для платежів на Pornhub
Представники Pornhub вже назвали дії платіжних систем такими, що «виключно розчаровують».

Платіжні системи Mastercard і Visa заборонили проводити платежі за своїми картками на популярному порносайті Pornhub. Про це повідомляє видання New York Times.

У заяві Mastercard кажуть, що розслідування «підтвердило порушення наших стандартів, що забороняють незаконний контент». Visa поки ще продовжує вивчати ситуацію, але теж дала вказівку зупинити обробку платежів.

Представники Pornhub вже назвали дії платіжних систем такими, що «виключно розчаровують», нагадавши про свою «безумовну прихильність до боротьби з матеріалами сексуального насильства над дітьми».

Раніше Pornhub змінив правила користування платформою після публікацій розслідування The New York Times. Відтепер на сайті введено обмеження на завантаження відео. Завантажувати відео можуть тільки партнери Pornhub по контенту і учасники Модельної програми сайту, які заробляють на контенті.

Нагадаємо, платіжна система Mastercard провела розслідування щодо порносайту Pornhub після того, як видання New York Times опублікувало матеріал про те, що порносайт поширює відео з насильством над неповнолітніми.

Розслідування почалося після того, як 4 грудня в The New York Times Magazine вийшла стаття журналіста і лауреата двох Пулітцерівських премій Ніколаса Крістофа про популярний порносайт PornHub. У статті Крістоф розповів історії підлітків, чиї відео потрапили на сервіс без їх згоди - і про те, як сайт відмовляється визнавати, що заробляє на насильстві.

Pornhub відкинув звинувачення, заявивши, що будь-яке твердження, що нібито на платформі дозволяється розміщення матеріалів про сексуальне насильство над дітьми (CSAM), є «безвідповідальним і явно не відповідає дійсності».

PornHub - найпопулярніший порносайт у світі. Кожного місяця на нього в середньому заходить близько трьох мільярдів відвідувачів. Це більше, ніж у Netflix, Yahoo або Amazon. 

В останні роки PornHub намагався зробити так, щоб порнографія перестала здаватися чимось ганебним. Наприклад, публікував статистику переваг користувачів і займався благодійністю. З початком пандемії коронавірусу відкрив для всіх безкоштовний преміум-доступ.

Фото: Unsplash

ms.detector.media