ms.detector.media
MediaSapiens
09.12.2020 15:39
Локдаун в Україні введуть з 8 по 24 січня 2021 року — прем'єр-міністр Шмигаль
Локдаун в Україні введуть з 8 по 24 січня 2021 року — прем'єр-міністр Шмигаль
До Нового року карантин в Україні вводити не будуть.

Кабінет міністрів визначився з датою запровадження локдауну в Україні - його введуть наступного року - з 8 по 24 січня. Про це сьогодні на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«У результаті переговорів з бізнесом було прийнято рішення про те, що з 8 по 24 січня наступного року включно в Україні будуть запроваджені посилені карантинні обмеження. Назвемо їх «зимові канікули заради безпеки», - зазначив прем'єр.

Також Шмигаль відмітив зменшення кількості хворих на коронавірус - за останній тиждень на COVID-19 захворіли на 8 тисяч українців менше, ніж перед цим. 

«Ситуація складна, але вона покращується. Свій результат дав карантин вихідного дня та жорсткі санкції за неносіння масок. Тому враховуючи ці фактори, до Нового року вводити карантин ми не будемо», - заявив він.  

За словами Шмигаля, на період локдауну буде заборонено:

Будуть працювати продуктові магазини, поштові оператори, банки та готелі. Роботу  громадського транспорту обмежувати не будуть, щоб люди могли добиратись на роботу.

Нагадаємо, виконувач обов’язків голови Центру громадського здоров’я МОЗ Ігор Кузін розповів про можливі варіанти локдауну в Україні. За його словами, наразі уряд розглядає одразу кілька блоків. 

Це зупинка розважальних закладів, дискотек, оренди залів під корпоративи, свята тощо. Зупинка навчальних закладів — школи, садочки, університети. Далі - спортзали, за винятком занять, які можна проводити на вулиці. Заборона всіх масових скупчень, виставок, концертів.

Що стосується громадського транспорту, то, за його словами, розглядалася ідея обмежити його роботу до 19.00, але прийшли висновку, що це «важкий процес і може призвести до надмірного скупчення людей».

За його словами, точкові рекомендації планується розробити для зимових курортів і різдвяних ярмарків. Наприклад, перші можуть працювати тільки як готелі, без дискотек, а другі як магазини — без харчування або з попередньо упакованою їжею і відстанню між точками продажу, щоб не було скупчення людей.

Фото: Pixabay

ms.detector.media