ms.detector.media
MediaSapiens
08.12.2020 11:48
Фінська компанія Nokia впроваджуватиме 6G в Євросоюзі
Фінська компанія Nokia впроваджуватиме 6G в Євросоюзі
Проєкт під назвою Hexa-X стартує вже 1 січня 2021 року.

Фінська компанія Nokia очолила проєкт по розробці мережі бездротового звʼязку 6G для Європейського Союзу. Проєкт під назвою Hexa-X стартує вже 1 січня 2021 року. 

Як повідомляє Bloomberg, разом з фінами будуть працювати шведська компанія Ericsson, німецька Siemens, американська Intel, французький оператор звʼязку Orange і іспанський Telefonica, а також університети Турину, Дрездену, Мадриду, Пізи та інші. Проєкт запущений за підтримки ЄС.

Компанії та університети спільними зусиллями мають розробити фундаментальні технології для мережі шостого покоління і створити сценарії використання 6G. Nokia планує реалізувати Hexa-X до 2030 року.

Разом з тим, в Євросоюзі поки що поки не працює навіть 5G. Впровадження мережі пʼятого покоління тільки стартувало — всього близько 100 операторів по всьому світу пропонують 5G. 

Нагадаємо, за перші шість місяців 2020 року в Європі сталось 140 нападів на телекомунікаційне обладнання 5G. За даними мобільних операторів, найбільше нападів сталося у Великобританії та Нідерландах.

Фото: GSMarena

ms.detector.media