ms.detector.media
MediaSapiens
07.12.2020 17:45
Mastercard проведе розслідування щодо Pornhub. Портал звинувачують у поширенні відео з неповнолітніми
Mastercard проведе розслідування щодо Pornhub. Портал звинувачують у поширенні відео з неповнолітніми
Pornhub відкидає усі звинувачення.

Платіжна система Mastercard планує провести щодо порносайту Pornhub після того, як видання New York Times опублікувало матеріал про те, що порносайт поширює відео з насильством над неповнолітніми, повідомляє Reuters.

Платіжна система заявила «не стерпить незаконних дій» і співпрацюватиме з правоохоронними органами та такими організаціями, як Національний і Міжнародний центр у справах зниклих безвісти і експлуатованих дітей.

«Ми розслідуємо твердження, опубліковані в New York Times … Якщо твердження будуть підтверджені, ми приймемо негайних заходів», – йдеться в заяві Mastercard.

Розслідування почалося після того, як 4 грудня в The New York Times Magazine вийшла стаття журналіста і лауреата двох Пулітцерівських премій Ніколаса Крістофа про популярний порносайт PornHub. У статті Крістоф розповів історії підлітків, чиї відео потрапили на сервіс без їх згоди - і про те, як сайт відмовляється визнавати, що заробляє на насильстві.

Журналіст звернув увагу, що за запитами «дівчатка до 18» («girls under18») або «14-річні» («14yo») на сайті можна знайти сотні тисяч відео. На багатьох з них зображені жертви насильства.

На підтвердження своїх слів журналіст наводить інформацію про жінку, яка знайшла на PornHub 58 відео зі своєю 15-річною дочкою, після того, як та безслідно зникла. Крім того, порносайті опублікували кадри сексуального насильства над 14-річною мешканкою Каліфорнії. Про це владі повідомив не сервіс, а однокласник дівчини, який впізнав її на відео. Винних покарали, але PornHub не притягли до відповідальності за поширення подібних роликів.

Pornhub відкинув звинувачення, заявивши, що будь-яке твердження, що нібито на платформі дозволяється розміщення матеріалів про сексуальне насильство над дітьми (CSAM), є «безвідповідальним і явно не відповідає дійсності».

«Через природу нашої галузі упереджені уявлення людей про цінності і процеси Pornhub часто відрізняються від реальності, але ігнорувати факти, що стосуються такого серйозного предмета, як CSAM, контрпродуктивно. Ми категорично проти CSAM», – йдеться в заяві Pornhub.

Американський інвестор-мільярдер Білл Екман написав в Twitter, що великі платіжні системи повинні зупинити співпрацю з порноресурсах.

«Amex [American Express], VISA і MasterCard повинні негайно призупинити платежі або зупинити роботу, поки проблема не буде вирішена», – написав Екман.

Please read this https://t.co/MCSoL0OoBj In your mind replace the victims with your daughter or son. We could fix this problem by making it illegal for porn sites to allow content to be posted before review by a monitor, and ages and consents of participants validated.

— Bill Ackman (@BillAckman) December 5, 2020

PornHub - найпопулярніший порносайт у світі. Кожного місяця на нього в середньому заходить близько трьох мільярдів відвідувачів. Це більше, ніж у Netflix, Yahoo або Amazon. 

В останні роки PornHub намагався зробити так, щоб порнографія перестала здаватися чимось ганебним. Наприклад, публікував статистику переваг користувачів і займався благодійністю. З початком пандемії коронавірусу відкрив для всіх безкоштовний преміум-доступ.

Фото: New York Times

ms.detector.media