ms.detector.media
MediaSapiens
07.12.2020 15:43
У Центрі громадського здоров'я пояснили, які варіанти локдауну можливі в Україні
У Центрі громадського здоров'я пояснили, які варіанти локдауну можливі в Україні
Громадський транспорт працюватиме, а для зимових курортів і різдвяних ярмарків планується розробити точкові рекомендації.

Виконувач обов’язків голови Центру громадського здоров’я МОЗ Ігор Кузін розповів про можливі варіанти локдауну в Україні. За його словами, наразі уряд розглядає одразу кілька блоків. 

«Це зупинка розважальних закладів, дискотек, оренди залів під корпоративи, свята тощо. Зупинка навчальних закладів — школи, садочки, університети. Далі - спортзали за винятком занять, які можна проводити на вулиці. Заборона всіх масових скупчень, виставок, концертів тощо», — заявив Кузін в інтерв’ю виданню Liga.Life.

Що стосується громадського транспорту, то, за його словами, розглядалася ідея обмежити його роботу до 19.00, але прийшли висновку, що це «важкий процес і може призвести до надмірного скупчення людей».

«Швидше за все, остаточне рішення буде таким, що громадський транспорт продовжує роботу, але із суворим дотриманням карантинних правил: маски, обмеження кількості людей у салоні. Таке ж обмеження стосуватиметься кінотеатрів, магазинів непродовольчої торгівлі, громадського харчування, які будуть працювати на винос або з доставкою. Салони краси або перукарні - тільки за попереднім записом», — заявив Кузін.

За його словами, точкові рекомендації планується розробити для зимових курортів і різдвяних ярмарків. Наприклад, перші можуть працювати тільки як готелі, без дискотек, а другі як магазини — без харчування або з попередньо упакованою їжею і відстанню між точками продажу, щоб не було скупчення людей.

При цьому Кузін зазначив, що остаточні рекомендації будуть оприлюднені, коли Кабмін визначиться з локдауном, тому точно сказати, чи будуть новорічні концерти на вулиці, він поки не може.

Нагадаємо, Кабінет міністрів планує вводити локдаун через поширення коронавірусної інфекції у січні, перелік додаткових обмежень представлять 9 грудня на засіданні уряду. 

За його словами, міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевнив, що українська медична система протягом грудня впорається з нинішнім навантаженням.

Фото: Укрінформ

ms.detector.media