ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
06.12.2020 17:45
Кабмін планує вводити локдаун у січні, перелік додаткових обмежень представлять 9 грудня
Кабмін планує вводити локдаун у січні, перелік додаткових обмежень представлять 9 грудня
Українська медична система протягом грудня має впоратися з нинішнім навантаженням.

Кабінет міністрів планує вводити локдаун через поширення коронавірусної інфекції у січні, перелік додаткових обмежень представлять 9 грудня на засіданні уряду. Про це повідомив у Facebook прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевнив, що українська медична система протягом грудня впорається з нинішнім навантаженням.

«Проте, з урахуванням динаміки захворюваності, припускаємо, що запроваджувати більш жорсткі карантинні заходи доведеться вже в січні. Водночас держава робить усе, щоб українці якнайлегше пройшли зимові канікули заради безпеки. Наразі ми спільно з місцевою владою працюємо над переліком можливих обмежень, для цього очільники міст та ОДА пройшли опитування та надали власну думку», - розповів Денис Шмигаль.

Зокрема, підтримують заборону або обмеження діяльності:

Водночас міські голови та керівники ОДА виступають за роботу з частковими обмеженнями громадського транспорту (із заповненістю не більше, ніж кількість сидячих місць), закладів громадського харчування (доставка або на винос) та готелів (без зон розваг та харчування).

Раніше в ЗМІ з'являлась інформація, що уряд розглядає декілька варіантів локдауну, у тому числі на свята - з 25 грудня по 17 січня. 4 грудня президент Володимир Зеленський заявив, що цього місяця посилення карантину не буде.

ms.detector.media