ms.detector.media
MediaSapiens
03.12.2020 11:05
Міністр культури Ткаченко закликав «відсвяткувати» скасування карантину вихідного дня
Міністр культури Ткаченко закликав «відсвяткувати» скасування карантину вихідного дня
Міністр просить відмовитись від доставок і спланувати вихідні.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав українців на вихідні відвідати заклади культури та сфери креативних індустрій, оскільки карантин вихідного дня скасували. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Карантин вихідного більше не діє. А отже, рітейл, заклади культури та бізнес сфери креативних індустрій, керуючись обмеженнями помаранчевої зони, знову можуть працювати у найбільш прибутковий для них час та сезон», - написав Ткаченко.

Він відмітив, що вже з суботи можна знову переглянути виставу у театрі, познайомитися з експозиціями музеїв, послухати оперу, насолодитися концертом у філармонії чи подивитися фільм у кінотеатрі, не відкладати спортзал на понеділок, зустрітися на каву з друзями у кафе чи ресторані, піти в торговий центр.

«Зробіть паузу у доставках додому, відмовтесь від спокуси залишитися під теплою ковдрою, одягайте маски, беріть антисептики та вперед назустріч цікавим вихідним. Сплануйте їх прямо зараз», - відмічає міністр культури та інформаційної політики.

Раніше керівник МОЗ констатував, що очікуваного результату карантин вихідного дня не дав через порушення обмежень українцями, тож продовжувати його не планують. Через це уряд його скасував 2 грудня. Замість нього у країні діятимуть обмеження щодо помаранчевої зони.

Нагадаємо, уряд обговорює з фахівцями питання щодо дати запровадження локдауну — у грудні чи з 2 січня. Президент провів з цього приводу нараду із представниками Кабінету міністрів, відповідальними за запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Локдаун можуть ввести і раніше – все залежить від кількості хворих. Остаточне рішення  про запровадження карантину ще не прийняте.

Фото: Pixabay

ms.detector.media