ms.detector.media
MediaSapiens
02.12.2020 16:48
На коронавірус перехворіли 3% українців — заступниця Степанова
На коронавірус перехворіли 3% українців — заступниця Степанова
Близько 20% пацієнтів поступають в стаціонари з ускладненнями.

Близько 3% населення України перехворіли на коронавірус за даними Центру громадського здоров’я МОЗ на коронавірус. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак в інтерв’ю виданню «Телеграф».

«За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ, ковідом вже перехворіло приблизно 3% населення України», — сказала вона.

За її словами, близько 20% пацієнтів поступають в стаціонари з ускладненнями, тому лікування триває довго, а перебіг хвороби складно прогнозований.

«Пацієнти потребують не тільки особливих умов, посиндромного медикаментозного лікування, але респіраторної підтримки киснем, потребують особливого тривалого догляду. Тому нам важливо, щоб система витримала великий потік звернень і потребу у госпіталізації», — розповіла Микитчак.

За даними НСЗУ, за минулу добу підтвердили 13 141 випадок зараження коронавірусом, 169 осіб померли, 13 882 одужали. Показник одужалих за добу встановив новий рекорд та вперше перевищив число інфікованих за добу.

Нагадаємо, Національна служба здоровʼя України запустила онлайн-сервіc для моніторингу в реальному часі наявності в аптеках і лікарнях сертифікованих ліків, які входять до переліку засобів для лікування COVID-19. 

Фото: УНІАН

ms.detector.media