ms.detector.media
MediaSapiens
02.12.2020 15:00
Вчені з'ясували, що хімічні сполуки в зеленому чаї та темному шоколаді блокують COVID-19
Вчені з'ясували, що хімічні сполуки в зеленому чаї та темному шоколаді блокують COVID-19
Ефективність у блокуванні ферменту вірусу SARS-CoV-2 також показали хімічні сполуки, що містяться у винограді сорту мускадин.

Американські біологи Університету Північної Кароліни стверджують, що хімічні сполуки в зеленому чаї, винограді сорту мускадин і темному шоколаді, можуть зв'язуватися та блокувати функцію ферменту або протеази у вірусі SARS-CoV-2. Про це повідомляє видання Science Daily.

Під час дослідження вчені провели комп’ютерне моделювання і лабораторні дослідження, які показали, як реагувала так звана «основна протеаза» (Mpro) вірусу SARS-CoV-2, стикаючись із низкою різних рослинних хімічних сполук, які мають протизапальні та антиоксидантні властивості.

«Мpro необхідний SARS-CoV-2 для того, щоб розмножуватися і збиратися. Якщо ми зможемо придушити або деактивувати цю протеазу, вірус помре», - пояснив професор Се Деюй, автор статті

Комп'ютерна симуляція показала, що досліджувані хімічні компоненти зеленого чаю, двох сортів винограду, какао-порошку і темного шоколаду здатні прив'язуватися до різних частин Мpro – так званих кишень. Якщо ця кишеня заповнена, фермент втрачає свою функцію.

Також дослідження показало, що хімічні сполуки зеленого чаю та винограду сорту мускадін успішно пригнічували функцію Mpro, а хімічні сполуки в порошку какао та темному шоколаді знизили активність Mpro приблизно вдвічі.

Нагадаємо, у США стоматологи  спостерігали низку випадків безболісного випадання зубів і підвищення чутливості ясен у пацієнтів, які перехворіли на коронавірус. 

Фото: Pixabay

ms.detector.media