ms.detector.media
MediaSapiens
01.12.2020 17:45
Локдаун в Україні введуть в грудні або з 2 січня — голова РНБО Данілов
Локдаун в Україні введуть в грудні або з 2 січня — голова РНБО Данілов
Президент провів з цього приводу нараду із представниками Кабінету міністрів, відповідальними за запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Уряд обговорює з фахівцями питання щодо дати запровадження локдауну — у грудні чи з 2 січня. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, повідомляє «Укрінформ».

«Те, що локдаун буде в нашій країні вводитися — так. Єдине питання часу, коли він буде вводитися. Чи він буде вводитися у грудні, чи він буде вводитися із 2 січня. Зараз якраз триває дискусія із фахівцями з цього приводу», - сказав Данілов.

Він нагадав, що президент провів з цього приводу нараду із представниками Кабінету міністрів, відповідальними за запобігання поширенню коронавірусної інфекції, зокрема Міністерства охорони здоров'я, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства внутрішніх справ, а також Ради національної безпеки і оборони.

«Те, що локдаун буде - це 100 %», - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, уряд та Офіс президента обговорюють можливість введення повного локдауна на Різдвяні та новорічні свята. Існує два варіанти дат, в які можуть запровадити карантин. Перший – карантинні обмеження будуть діяти з 25 грудня  і по 17 січня. Другий варіант – з 7 до 20 грудня.

Локдаун можуть ввести і раніше – все залежить від кількості хворих. Остаточне рішення  про запровадження карантину ще не прийняте.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд розробляє план введення жорсткого карантину на свята, але  сподівається, що карантин вихідного дня знизить захворюваність на ковід, і  локдаун не знадобиться.

Фото: Pixabay

ms.detector.media