ms.detector.media
MediaSapiens
01.12.2020 13:47
В Україні запустили онлайн-сервіс, який показує наявність в лікарнях і аптеках ліків проти COVID-19
В Україні запустили онлайн-сервіс, який показує наявність в лікарнях і аптеках ліків проти COVID-19
Дашборд відображає залишок у певній лікарні чи аптеці за кожним з препаратів.

Національна служба здоровʼя України запустила онлайн-сервіc для моніторингу в реальному часі наявності в аптеках і лікарнях сертифікованих ліків, які входять до переліку засобів для лікування COVID-19. Про це повідомляє пресслужба НСЗУ.

Дашборд відображає залишок у певній лікарні чи аптеці за кожним з препаратів, середній залишок за сім днів, кількість медзакладів, де є необхідні ліки, та іншу інформацію.

У НСЗУ зазначили, що станом на 29 листопада у 2 570 аптеках країни є 143 форми ліків, до складу яких входить 45 МНН (міжнародна непатентована назва — назва лікарського засобу або активного інгредієнта, ухваленого Всесвітньою організацією охорони здоровʼя). У 558 лікарнях у наявності 114 форм.

У НСЗУ відмічають, що наразі аналітична панель містить дані про наявність ліків у певних аптечних закладах - юридичних особах. Однак у подальшому планується можливе розширення набору даних на стороні Держлікслужби, що дозволить прив'язуватись до георозподілу, зокрема до конкретної аптеки, а не всієї мережі.

Ця аналітична панель дозволить усім зацікавленим сторонам побачити реальну ситуацію із наявністю тих чи інших ліків, які допомагають долати коронавірусну інфекцію при тяжкому перебігу захворювання.

Дашборд створено на основі даних ДП Медичні закупівлі та Держлікслужби.

Нагадаємо, громадська організація «Антикорупційний штаб» запустила чатбота «Медсестра Іванка», головною метою якого є допомагати українцям виявляти корупцію в медичних установах. 

Фото: Unsplash

ms.detector.media