ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
29.11.2020 11:16
Роскомнагляд закликав ЗМІ відмовлятись від YouTube на користь російських відеохостингів
Роскомнагляд закликав ЗМІ відмовлятись від YouTube на користь російських відеохостингів
Російський регулятор обурився, що YouTube закрив канал пропагандистського сайту Anna News, який пише про «київську хунту» та закликає боротись за «русский мир».

Роскомнагляд закликав росЗМІ відмовлятись від YouTube на користь «вітчизняних відеохостингів». Про цей повідомляєтьсяі на сайті регуляторного органу.

«Звертаємо увагу російських ЗМІ на необхідність ведення інформаційних каналів на вітчизняних відеохостингах. Просимо провідні інтернет-компанії країни допомогти нашим ЗМІ в їх створенні та популяризації», - йдеться в повідомленні.

Приводом, щоб переконати ЗМІ відмовитись від YouTube, стало те, що сервіс закрив канал пропагандистського сайту Anna News, який пише про «київську хунту» та закликає боротись за «русский мир».

Роскомнагляд також вимагає від Google відновити доступ до YouTube-каналу Anna News, звинувачуючи компанію в «цілеспрямованій політиці цензурування росЗМІ».

Нагадаємо, у травні 2020 YouTube заблокував канали трьох пропагандистських ресурсів: Anna News, News-Front та «Крым 24». Перші два підтримують так звані «ЛНР» та «ДНР», ідеї «русского мира», висвітлюють діяльність незаконних збройних формувань на теренах ОРДЛО. YouTube-канал «Крым 24» належав російській державній ТРК в окупованому Криму.

У грудні 2019 року російська компанія Mail.Ru Group, сервіси якої заблоковані в Україні, заявила про плани запустити аналог YouTube у 2020-му.

ms.detector.media