ms.detector.media
MediaSapiens
24.11.2020 11:21
В Англії скасовують локдаун. Країну поділять на три карантинні зони
В Англії скасовують локдаун. Країну поділять на три карантинні зони
За умови дотримання соціальної дистанції відновляться богослужіння, будуть дозволені весілля і всі види спорту на відкритому повітрі.

З 2 грудня в Англії скасовують локдаун і вводять систему регіональних карантинних обмежень, яка ділиться на три рівні залежно від епідемічної ситуації регіону. Про це заявив премʼєр-міністр Борис Джонсон, пише Sky News.

Регіони першого рівня зможуть жити майже повноцінним життям — ресторани, магазини будуть працювати. У регіонах з другим рівнем бари зможуть працювати тільки навинос, а людям рекомендуватимуть працювати з дому. Третій рівень передбачає обмеження близькі до локдауну.

«Ми усі хочемо Різдва, однак ми не маємо допустити спалаху коронавірусу», - пояснив прем'єр.

В Англії знову дозволять збори до шести осіб, роботу магазинів, перукарень, спортзалів і розважальних закладів. Ресторанам і пабам дозволять працювати на годину довше — зараз вони обмежені комендантською годиною до 22:00.

Також за умови дотримання соціальної дистанції відновляться богослужіння, будуть дозволені весілля і всі види спорту на відкритому повітрі. Також дозволять футбольні матчі - на стадіоні зможуть бути присутні до 4000 людей.

Розподілити Англію за зонами планують до 26 листопада. Правила будуть переглядати кожні півтора тижні, а сама система діятиме до кінця березня 2021 року.

Джонсон висловив надію, що до цього часу країна отримає вакцину і зможе побороти загрозу коронавірусу.

Нагадаємо, уряд Туреччини посилює заходи щодо боротьби з коронавірусом - відтепер у країні заборонено палити у громадських місяцях. 

Фото: Sky News

ms.detector.media