ms.detector.media
MediaSapiens
20.11.2020 16:52
Дослідники навчили штучний інтелект розрізняти сарказм у Twitter
Дослідники навчили штучний інтелект розрізняти сарказм у Twitter
Вчені вивчають рівень сарказму в соціальних мережах Instagram, Tumblr і Twitter з 2016 року.

Дослідники з Китаю створили штучний інтелект (ШІ), який визначає сарказм в соціальних мережах. Він побудований на базі даних, взятих з мережі Twitter. Про це повідомляє видання VentureBeat.

ШІ використовує мультимодальне навчання, яке поєднує в собі текст і зображення, оскільки і те, і інше часто необхідно, щоб зрозуміти сарказм. ШІ фокусується на відмінностях між текстом і зображеннями, а потім об'єднує ці результати для складання оцінки. Він також порівнює хештеги з текстом твіту для більш точного результату.

На думку дослідників, їхній інструмент може бути корисним для вивчення ставлення громадськості до певних проблем. Вони відмічають, що нові алгоритми поліпшили свої показники на 2,74% в порівнянні з моделлю виявлення сарказму, яку презентували минулого року. Точність останньої розробки досягає 86%.

Видання зазначає, що вчені вивчають рівень сарказму в соціальних мережах Instagram, Tumblr і Twitter з 2016 року. Останнім часом для цього використовують штучний інтелект.

Нагадаємо, японська державно-громадська центральна телерадіокомпанія за допомогою штучного інтелекту проаналізувала близько 200 тис. наукових статей про коронавірус, опублікованих англійською мовою. В результаті з'ясувалося, що в цих матеріалах повідомляється щонайменше про 116 симптомів.

Фото: Pixabay

ms.detector.media