ms.detector.media
MediaSapiens
20.11.2020 12:10
Кіберполіція викрила групу шахраїв, які видавали себе за IT-співробітників банку
Кіберполіція викрила групу шахраїв, які видавали себе за IT-співробітників банку
Зловмисникам загрожує до дванадцяти років ув’язнення із конфіскацією майна.

П’ятеро зловмисників видавали себе за IT-спеціалістів фінансової установи. Під виглядом «тестування платіжної системи» вони здійснили незаконні перекази грошей на суму 1,4 млн грн. Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

Кіберполіція встановила, що до правопорушення причетні п’ятеро осіб віком 24-35 років. Двоє з них наразі відбувають покарання у місцях позбавлення волі. 

Зловмисники телефонували до банку, видаючи себе за працівників IT-підтримки цієї ж установи. Під виглядом перевірки платіжної системи вони переконали касира здійснити кілька «тестових» операцій. 

Проте виявилося, що таким чином правопорушники здійснювали транзакції на підконтрольні їм рахунки. У результаті таких дій вони незаконно привласнили 1,4 мільйона гривень банківської установи.

За місцями проживання фігурантів, а також у місці відбування покарання правоохоронці провели обшуки. Як речові докази вилучено ноутбук, мобільні телефони, банківські та сім-карти.

До проведення обшуків також були залучені бійці полку поліції особливого призначення Києва та працівники управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції. 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, кіберфахівці Служби безпеки України викрили хакерське угрупування, яке втручалось у роботу комп’ютерних програм та інформаційних ресурсів вищих навчальних закладів Вінниччини.

Фото: Кіберполіція

ms.detector.media