ms.detector.media
MediaSapiens
19.11.2020 17:10
Apple заплатить 113 млн доларів за уповільнення роботи айфонів
Apple заплатить 113 млн доларів за уповільнення роботи айфонів
Врегулювання не означає визнання провини з боку корпорації.

Компанія Apple заплатить 113 млн доларів у рамках розслідування щодо навмисного уповільнення роботи старих айфонів. Про це повідомив генпрокурор штату Арізона Марк Брнович. 

Претензії висунули 34 штати США, серед яких Арізона. Саме цьому штату, за умовами угоди, компанія виплатить 5 млн доларів. Інші штати отримають різні суми за цією угодою – Аляска, наприклад, 1,27 млн доларів, Арканзас – 4,29 млн доларів і так далі.

Генпрокурор Арізони також додав, що Apple, приховавши проблеми з батареями айфонів і знизивши продуктивність старих моделей, отримала додатковий прибуток від продажу інших своїх смартфонів.  

За угодою, компанія повинна буде «надавати споживачам правдиву інформацію про стан батареї iPhone, продуктивності і керування живленням на сайті, у примітках при встановленні оновлень і в самому інтерфейсі iPhone».

Нагадаємо, що у 2017 році Apple визнала, що уповільнює роботу iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 і iPhone SE на новіших версіях iOS. У компанії стверджували, що уповільнення необхідно заради того, щоб продовжити термін роботи акумулятора. Власники айфонів подали до Apple колективний позов, а Мін'юст США і влада окремих штатів почали розслідування. Щоб урегулювати вимоги, компанія погодилася на виплати від 310 до 500 млн доларів. Угода, що укладена між штатами та Applе, не стосується цих виплат.

Фото: inform-ua.info

ms.detector.media