ms.detector.media
MediaSapiens
19.11.2020 15:39
КДБ Білорусі визнав засновників телеграм-каналу Nexta терористами
КДБ Білорусі визнав засновників телеграм-каналу Nexta терористами
Та включив Степана Путила та Романа Протасевича до переліку осіб, що причетні до терористичної діяльності.

«Білоруський КДБ додав засновника проектів Nexta Степана Путила і колишнього головного редактора телеграм-каналів Романа Протасевича до переліку фізичних осіб, причетних до тероризму. У списку вони вказані відразу після декількох сотень сирійців, іракців і афганців», - йдеться в повідомленні телеграм-каналу Nexta Live.

Роман Протасевич уже заявив, що «жоден політичний опонент Лукашенка ще не мав такого визнання».

Загалом перелік  фізичних осіб, що причетні до терористичної діяльності, складається із 726 прізвищ, Путило і Протасевич - єдині громадяни Білорусі в ньому.

Нагадаємо, що МЗС Білорусі вимагає від Польші в найкоротші строки видати адміністраторів Telegram-каналу Nexta Степана Путила і Романа Протасевича, оскільки вважає їхні дії «особливо небезпечними».

Раніше слідчий комітет Білорусі порушив кримінальну справу проти засновника Telegram-каналів Nexta і Nexta Live Степана Путила та колишнього головного редактора цих видань Романа Протасевича. Їх звинувачують в організації «масових заворушень, що відбувалися на території Мінська з 9 серпня і тривають досі». Путила та Протасевича також звинувачують у посиленні соціальної ворожнечі щодо представників влади і співробітників правоохоронних органів.

Верховний суд Білорусі визнав Telegram-канал Nexta, який висвітлює інформацію про події у країні після президентських виборів, та його логотип «екстремістськими матеріалами». Цим же рішенням суд зобов’язав Міністерство інформації Білорусі обмежити доступ до ресурсу, а сам Telegram-канал та логотип внести до республіканського списку екстремістських матеріалів.

Фото: НЕХТА Live 

ms.detector.media