ms.detector.media
MediaSapiens
18.11.2020 11:26
Трамп звільнив главу Агентства кібербезпеки Кребса. Він не побачив «порушень» на виборах
Трамп звільнив главу Агентства кібербезпеки Кребса. Він не побачив «порушень» на виборах
Кріс Кребс очолював Агентство кібербезпеки та безпеки інфраструктури з моменту його заснування у 2018 році.

Президент США Дональд Трамп відправив у відставку директора Агентства кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA) Кріса Кребса, який не погодився з його твердженням про масові фальсифікації на виборах. Про це Трамп повідомив у своєму Twitter.

«Останні заяви Кріса Кребса про безпеку виборів 2020 року були вкрай неточні в тому, що стосується масових зловживань і шахрайства, включно з голосуванням мертвих, недопуском спостерігачів до підрахунку, «глюками» в апаратах для голосування, що змінили голоси з Трампа на Байдена, пізнього голосування тощо», — написав президент.

The recent statement by Chris Krebs on the security of the 2020 Election was highly inaccurate, in that there were massive improprieties and fraud - including dead people voting, Poll Watchers not allowed into polling locations, “glitches” in the voting machines which changed...

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 18, 2020

Одразу після заяви про звільнення урядовця президент наголосив, що вибори «в цілому відбулися без втручання іноземних сил» і в цьому «велика заслуга адміністрації Трампа».

«На жаль, радикальні ліві демократи, Dominion та інші виявилися більш успішними», — повторив президент свої непідтверджені закиди щодо соціалістичної орієнтації Демократичної партії. Цей допис соцмережа теж позначила як «суперечливий».

Тим часом прихильники Дональда Трампа у Twitter підтримують таке рішення нинішнього очільника Білого дому. «Трамп звільнив Кребса, бо Трамп захищає Америку», - написала користувачка Twitter emptywheel.

Після звільнення, у своєму особистому Twitter Кребс написав, що для нього «було честю служити»: «Ми все зробили правильно».

Honored to serve. We did it right. Defend Today, Secure Tomrorow. #Protect2020

— Chris Krebs (@C_C_Krebs) November 18, 2020

За даними New York Times, Кребс говорив колегам, що чекає звільнення після листопадових виборів, в червні 2020 року, коли Трамп заявив про фальсифікації під час голосування поштою.

Кріс Кребс працював директором CISA з моменту заснування агентства у 2018 році. NYT називає CISA «федеральним агентством, яке швидко зростає». CISA також займається безпекою електростанцій і систем водопостачання.

Нагадаємо, 3 листопада у США відбулись вибори президента, на яких за попередніми даними перемагає Джо Байден. Чинний президент Дональд Трамп відмовляється визнавати свою поразку. 

16 листопада  Трамп через два тижні після загальних виборів в країні знову написав, що «переміг». Це не перше його таке повідомлення в Twitter. У відповідь соціальна платформа позначила його пост так: «Офіційні джерела вважають інакше».

Фото: New York Times

ms.detector.media