ms.detector.media
Марина Довженко
10.11.2020 13:57
Зеленський на ICTV визнав, що тисне на суд і порушує Конституцію — моніторинг
Зеленський на ICTV визнав, що тисне на суд і порушує Конституцію — моніторинг
В ефірі «Свободи слова» президенту влаштували «теплу ванну» з прихильниками розпуску Конституційного суду.

Президент Володимир Зеленський в ефірі токшоу «Свобода слова» на каналі ICTV вже на четвертій хвилині промови визнав, що прямо тиснув на Конституційний суд. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 2—6 листопада 2020 року.

За словами Зеленського, саме його дії зупинили суд, який мав намір скасувати земельну реформу. До того ж, президент сказав, що не важливо, яким є шлях до перемоги: «заяви депутатів, які бояться через неконституційність чи якісь питання до цього законопроекту, через 5-10 років ніхто не буде пам'ятати. Навіть, впевнений, через рік. Але всі будуть пам’ятати, як ми оновили… Почали оновлювати судову гілку влади».

Зеленський навів інші приклади свого впливу на судову гілку влади. Зокрема розповів про свій «дамоклів меч», який не дасть суду приймати небажані рішення, закликав зупинити роботу Конституційного суду. Бездіяльність суддів він назвав «стабільністю», а законність ініціативи з розпуску Конституційного суду порівняв із усуненням Віктора Януковича від влади у лютому 2014 року.

Президентові ніхто не опонував — у студії були лише прихильники його ініціативи. За годину ефіру про «узурпацію влади» лише коротко запитав ведучий. Присутні в студії експерти не сперечалися з Зеленським, а з умовно незручних запитань він почув лише одне: де планує шукати кращих суддів для Конституційного суду. На що президент відповів, що не просуватиме своїх людей, адже просто не має знайомих суддів.

Нагадаємо, низка організацій, зокрема коаліція «Реанімаційний пакет реформ», закликали владу не порушувати конституцію в процесі розв’язання кризи, зумовленої скасуванням антикорупційного законодавства.

Більше про маніпуляції та тенденції в політичних токшоу минулого тижня читайте в огляді Ярослава Зубченка.

Фото: Детектор медіа

ms.detector.media