ms.detector.media
MediaSapiens
09.11.2020 13:43
Штучний інтелект допоміг виявити 116 симптомів коронавірусу
Штучний інтелект допоміг виявити 116 симптомів коронавірусу
Серед найпоширеніших симптомів - лихоманка, пневмонія, втрата смаку, сухість очей, кропив'янка.

Японська державно-громадська центральна телерадіокомпанія NHK за допомогою штучного інтелекту виявила 116 симптомів коронавірусу (COVID-19). Про це телерадіокомпанія повідомляє на своєму сайті.

За допомогою штучного інтелекту проаналізувала близько 200 тис. наукових статей про коронавірус, опублікованих англійською мовою. В результаті з'ясувалося, що в цих матеріалах повідомляється щонайменше про 116 симптомів.

Серед найпоширеніших симптомів - лихоманка, пневмонія, втрата смаку, сухість очей, кропив'янка. Крім того, чимало симптоми пов'язані з мозком і нервовою системою, в тому числі запаморочення, втрата пам'яті і галюцинації. Подібних симптомів налічується понад 30.

Нагадаємо, частина хворих на коронавірус стикаються з довготривалими проблемами шкіри - висипами, кропив’янкою та набряками пальців ніг. На думку дослідників з Массачусетської загальної лікарні США, причиною проблем зі шкірою є інфекція. За даними дослідження, у деяких пацієнтів проблеми зі шкірою можуть тривати до п’яти місяців, однак у середньому вони зникають за 12 днів. 

Фото: NHK

ms.detector.media