ms.detector.media
MediaSapiens
06.11.2020 14:15
ВООЗ рекомендує використовувати антитіла та стероїди для лікування коронавірусу
ВООЗ рекомендує використовувати антитіла та стероїди для лікування коронавірусу
Водночас ВООЗ не рекомендує «Ремдесивір» від фармкомпанії Gilead для лікування COVID-19.

Всесвітня організація охорони здоров'я розробила схему постачання ліків для лікування COVID-19 в небагатих країнах. У ній головний наголос робиться на лікуванні антитілами і стероїдами, водночас виключається лікування «Ремдесивір» від фармкомпанії Gilead. Про це пише Reuters з посиланням на проєкт документа ВООЗ.

Згідно з документом, «першочерговим завданням для ВООЗ» є забезпечення країн ліками на основі моноклональних антитіл, а також збільшення закупівель та поширення дешевого стероїдного препарату дексаметазону.

У документі говориться, що, незважаючи на брак коштів, ВООЗ «прагне змінити методику лікування» і до 2022 року поставити сотні мільйонів наборів ліків від COVID-19 в бідні країни.

Відзначається, що організація планує займатися розробкою нових експериментальних препаратів, в тому числі і противірусних.

Нагадаємо, проміжні результати найбільшого у світі дослідження препаратів для лікування COVID-19 під егідою ВООЗ показали, що «Ремдесивір» та ще три препарати "мають незначний» на лікування важкої форми COVID-19.

За даними дослідження ВООЗ,  дексаметазон є єдиним на сьогодні ефективним засобом проти COVID-19 у важкій формі. Про це заявляє генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус.

«На цей час кортикостероїд дексаметазон, як і раніше, є єдиним терапевтичним засобом, що показав свою ефективність проти COVID-19 для пацієнтів із хворобою у важкій формі», - сказав Гебреєсус.

Фото: Reuters

ms.detector.media