ms.detector.media
MediaSapiens
02.11.2020 17:15
В Україні можуть провести випробування вакцини від коронавірусу Johnson & Johnson — Ляшко
В Україні можуть провести випробування вакцини від коронавірусу Johnson & Johnson — Ляшко
Перед початком випробувань потенційна вакцина повинна бути зареєстрована.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що американська компанія Johnson & Johnson може провести в Україні масштабні випробування вакцини від коронавірусу. Про це він заявив в інтервʼю виданню «Сегодня».

Ляшко підтвердив, що йдеться про третю фазу випробувань.

«Так, такі домовленості були з Державним експертним центром. Johnson & Johnson може запустити випробування третьої клінічної фази в Україні також», — сказав він.

Санітарний лікар заявив, що перед початком випробувань потенційна вакцина повинна бути зареєстрована. Компанія повинна подати в український Державний експертний центр досьє і тільки після оцінки буде видано дозвіл на проведення випробувань.

«Там оцінюють дизайн цього проєкту, всі підходи і лише після цього допускають на клінічне дослідження на певних клінічних базах, які визначаються Державним експертним центром спільно із замовником», — заявив Ляшко.

При цьому він зазначив, що в Україні рідко проводяться випробування вакцин, оскільки країна втратила виробництво імунобіологічних препаратів.

Раніше компанія Johnson & Johnson тимчасово призупинила випробування своєї вакцини від коронавірусу. Причиною цього стало незрозуміле захворювання в одного з добровольців, який бере участь у третій фазі тестів.

Johnson & Johnson почала третю стадію клінічних випробувань вакцини від COVID-19 в кінці літа. Компанія стала четвертою в США, яка вступила в третій етап випробувань.

Нагадаємо, Європейська комісія затвердила ще один, третій контракт з фармацевтичною компанією Janssen Pharmaceutica NV, яка входить до групи компаній Janssen Johnson & Johnson, щодо закупівлі вакцини проти COVID-19. 

У випадку, якщо вакцина виявиться безпечною і ефективною проти COVID-19, договір дозволить державам-членам закуповувати вакцину для 200 мільйонів осіб.

Фото: Unsplash

ms.detector.media