ms.detector.media
MediaSapiens
30.10.2020 16:31
Коронавірус може призвести до довготривалих проблем зі шкірою — дослідження
Коронавірус може призвести до довготривалих проблем зі шкірою — дослідження
У деяких пацієнтів проблеми зі шкірою можуть тривати до п’яти місяців, однак у середньому вони зникають за 12 днів.

Частина хворих на коронавірус стикаються з довготривалими проблемами шкіри - висипами, кропив’янкою та набряками пальців ніг. На думку дослідників з Массачусетської загальної лікарні США, причиною проблем зі шкірою є інфекція, повідомляє Forbes.

За даними дослідження, у деяких пацієнтів проблеми зі шкірою можуть тривати до п’яти місяців, однак у середньому вони зникають за 12 днів. 

Симптоми можуть бути різними за важкістю і включають такі шкірні проблеми, як висипи і кропив’янка. Інколи виникає «обмороження» пальців ніг — так звані «коронавірусні пальці», тривале запалення, що розвивається за 1-4 тижні після інфікування та може тривати місяцями.

Зазвичай пальці ніг набрякають і червоніють, а згодом стають фіолетовими. Як зазначає Sky News, деякі пацієнти з таким «обмороженням» потребують госпіталізації, проте в більшості випадків ефект проходить за кілька тижнів.

Лікарі дослідили близько тисячі випадків довготривалих симптомів коронавірусу в 39 країнах, щоб краще зрозуміти запальні процеси як реакцію організму на інфекцію.

«Шкіра може стати видимим індикатором запалення, яке виникло в іншій частині організму», — пояснила одна з керівниць дослідження доктор Естер Фрімен.

Сьогодні про довготривалі наслідки відомо дуже мало. Дослідження вчених Массачусетської загальної лікарні США підтверджує здогади про те, що інфекція може зачепити різні частини тіла. Однак щоб вивчити всі довготривалі наслідки коронавірусу, можуть знадобитися роки.

Нагадаємо, одним із симптомів коронавірусу є тривала втома. Це підтверджує дослідження, яке провели ірландські вчені в лікарні св. Джеймса в Дубліні. За його даними, 52% учасників повідомили про стійку втому в середньому після 10 тижнів після одужання від коронавірусу. Відповідь не залежала від тяжкості захворювання та від того, чи був госпіталізований пацієнт.

Фото: Pixabay

ms.detector.media