ms.detector.media
MediaSapiens
29.10.2020 14:47
У Запорізькій області поліція викрила незаконний онлайн-кінотеатр
У Запорізькій області поліція викрила незаконний онлайн-кінотеатр
Суму збитків від діяльності незаконного кінотеатру оцінюють в понад 1 мільйон гривень.

У Запорізькій області кіберполіція викрила осіб, що створили веб-ресурс, на якому порушувалися інтелектуальні права більше десятка світових компаній. Це завдало збитків на 1 млн гривень, повідомляє прес-служба Нацполіції. 

Правоохоронці встановили, що двоє чоловіків 28-ми та 29-ти років створили онлайн-кінотеатр, де надавали доступ до перегляду кінотворів, чим порушували порушенні Закон України "Про авторське право і суміжні права".

Користувачам сайту перед переглядом, а також під час їх транслювання, в обов’язковому порядку транслювалася реклама різноманітних товарів і послуг. За це рекламодавці сплачували адміністраторам веб-сайту гроші. Від незаконних дій фігурантів постраждали більше десятка світових кіновиробників. Загальна сума збитків сягає понад 1 мільйон гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцями мешкання правопорушників та вилучили речові докази. Вилучене направлено на проведення експертних досліджень,  після чого буде вирішено питання щодо оголошення підозри фігурантам. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Дніпрі кіберфахівці Служби безпеки України заблокували продаж на хакерському форумі персональних даних громадян напередодні місцевих виборів.

Фото: Національна поліція

ms.detector.media