ms.detector.media
MediaSapiens
28.10.2020 15:55
У частини добровольців, які тестують російську вакцину від COVID-19, виявили коронавірус
У частини добровольців, які тестують російську вакцину від COVID-19, виявили коронавірус
Розробники вакцини відмічають, що учасники досліджень, які захворіли на COVID-19, могли отримати не вакцину, а плацебо.

У деяких добровольців, які брали участь у випробуваннях російської вакцини «Супутник V», виявили коронавірус. Про це агентству «РИА Новости» повідомив Олександр Гінцбург, директор центру Гамалії, який розробив препарат. 

За словами Гінцбурга, учасники досліджень, про яких іде мова, могли отримати не вакцину, а плацебо. Він зазначив, що попередньо встановити, хто отримував препарат, а хто – речовину без лікувальних властивостей, можна буде в середині листопада.

Гінцбург також додав, що скарг на здоров'я від добровольців, які брали участь в перших клінічних випробуваннях вакцини влітку, не було.

Росія офіційно зареєструвала вакцину від коронавірусу «Супутник V» на початку серпня. Її розробив  московський Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології імені М. Ф. Гамалії. 

На початку вересня розробники російської вакцини опублікували результати її початкових випробувань в науковому журналі Lancet. За даними досліджень, введення вакцини дійсно викликає імунну відповідь у всіх добровольців як мінімум на 28 день після імунізації. У тих, хто отримав два компоненти вакцин, імунна відповідь була сильнішою.

Щоправда, науковці з Італії, Франції, США та Японії сумніваються в ефективності російської вакцини «Супутник V», результати випробування якої були опубліковані у журналі Lancet.

Нагадаємо, президент Венесуели Ніколас Мадуро запропонував 15 тисячам кандидатів у місцеві законодавчі органи зробити щеплення російською вакциною від коронавірусу «Супутник V».

Фото: Pixabay

ms.detector.media