ms.detector.media
MediaSapiens
28.10.2020 13:35
Хакери зламали передвиборчий сайт Дональда Трампа і вимагали криптовалюту
Хакери зламали передвиборчий сайт Дональда Трампа і вимагали криптовалюту
Роботу сайту уже відновили. Він не працював приблизно пів години.

У США хакери зламали передвиборчий сайт Дональда Трампа — за тиждень до виборів, які відбудуться 3 листопада. Про це у Twitter повідомив прессекретар штабу Тім Мертоу.

За його словами, хакерам не вдалося отримати доступу до конфіденційних даних, тому що вони практично не зберігаються на сайті.

Earlier this evening, the Trump campaign website was defaced and we are working with law enforcement authorities to investigate the source of the attack. There was no exposure to sensitive data because none of it is actually stored on the site. The website has been restored.

— Tim Murtaugh (@TimMurtaugh) October 28, 2020

За даними видання The New York Times, сайт не працював пів години. За цей час хакери розмістили повідомлення, що зламали «кілька пристроїв», які дали їм доступ до «внутрішніх і секретних розмов» президента і його родичів, включно з секретною інформацією.

Хакери також звинуватили адміністрацію Трампа в причетності до походження коронавірусу і співпраці з «іноземними гравцями, які маніпулюють виборами 2020 року».

Крім того, хакери спробували отримати криптовалюту Monero. Для цього вони передбачили два варіанти платежів. Один призначався для тих, хто хоче оприлюднити секретну інформацію, другий — для тих, хто, навпаки, хотів би зберегти все в таємниці. Хакери обіцяли в певний момент порівняти дві суми і вирішити, що робити далі з отриманими відомостями.

Нагадаємо, спеціаліст з кібербезпеки з Нідерландів, співзасновник некомерційної організації GDI Foundation Віктор Геверс стверджує, що 16 жовтня отримав доступ до Twitter президента США Дональда Трампа, вгадавши його пароль. Для цього йому знадобилося п’ять спроб.

Як розповідає Геверс, він не став нічого писати в Twitter американського президента, але зробив скріншоти, які доводять, що він зміг отримати доступ до акаунта.

Як етичний хакер, Геверс написав листа президенту США, в якому запропонував Трампу придумати більш довгий пароль і включити двофакторну авторизацію.

Фото: Pixabay

ms.detector.media