ms.detector.media
MediaSapiens
28.10.2020 11:34
«Куншт» та Goethe-Institut розкажуть про медіаграмотність та захист персональних даних в інтернеті
«Куншт» та Goethe-Institut розкажуть про медіаграмотність та захист персональних даних в інтернеті
З метою розказати більше про медіаграмотність «Куншт» та Goethe-Institut проведуть онлайн та офлайн виставку.

З 30 жовтня по 22 листопада 2020 у Центрі сучасного мистецтва М17 відбудеться офлайн виставка «Data CTRL Centre». Про це повідомляє пресслужба науково-популярного медіа «Куншт».

Головною метою виставки є відновлення контролю над своїми даними. За словами організаторів, важливо спонукати відвідувачів взяти відповідальність за свої особисті дані в інтернеті. За допомогою виставки вони прагнуть показати, чому так важливо в сучасних умовах розвивати критичне мислення та медіаграмотність.

Виставка міститиме твори українських і світових митців, які працюють із технологіями штучного інтелекту, доповненої реальності, розпізнавання обличчя та інших цифрових інструментів. 

«Ми проєктуємо виставку та експонати за новими стандартами, що виникли через пандемію коронавірусу», – зазначають куратори виставки, співзасновники проєкту «Куншт» Дар’я Кузява  та Кирило Бескоровайний.

У центрі уваги виставки – нова The Glass Room: Misinformation Edition від Tactical Tech. Головна місія формату не налякати, а навпаки – надихнути змінити ставлення до персональних даних, приватності та інформації.

The Glass Room: Misinformation Edition базується на виставках Community Edition від Glass Room, які відвідали близько 200 000 людей у бібліотеках, на конференціях і фестивалях багатьох міст світу. Зокрема подібна виставка була на Київській Бієнале, де її побачили 50 000 відвідувачів.

Під час виставки будуть також представлені найкращі проєкти Міжнародного Онлайн-Хакатону для молоді, ініційованого Goethe-Institut в Україні у співпраці з Junge Tüftler (Німеччина) та 1991 Open Data Incubator (Україна), що відбудеться 9-12 жовтня. Проєкт покликаний об’єднати підлітків із Німеччини, Східної Європи та Центральної Азії для розробки нових ідей та неординарних рішень у галузі безпеки даних, конфіденційності даних та дезінформації.

Data CTRL Centre – масштабний регіональний проєкт за ініціативи Goethe-Institut в Україні, направлений на популяризацію медіаграмотності та захисту персональних даних в інтернеті. У межах проєкту відбудеться онлайн та офлайн виставка за кураторства науково-популярного медіа «Куншт», яка міститиме також окремі проєкти Tactical Tech (Берлін).

Нагадаємо, в Україні запустили платформу «Науковий метод», яка буде розповідати про науку і боротись з фейками. На платформі зібрано базу вчених, відеолекції науковців, науково-популярних журналістів і блогерів, лікарів та інструкція як перевіряти інформацію.

Фото: Куншт

ms.detector.media