ms.detector.media
MediaSapiens
28.10.2020 10:33
В Італії розпочали клінічні випробування препарату від COVID-19
В Італії розпочали клінічні випробування препарату від COVID-19
У дослідженнях будуть брати участь 450 добровольців.

Єврокомісія виділила 17 млрд євро на проведення в Італії клінічних випробувань медичного препарату Raloxifene. Як зазначається на сайті Європейської Комісії, цей препарат призначений для допомоги людям з коронавірусом, але з помірною симптоматикою.

Метою клінічних досліджень є перевірка безпеки і ефективності Raloxifene для блокування розмноження вірусу в клітинах людини, а також стримування прогресу хвороби.

Дослідження відбудуться в Національному інституті з інфекційних захворювань Риму із залученням Дослідницького інституту людини Мілана. 450 пацієнтів в трьох групах будуть отримувати лікування капсулами Raloxifene в різних пропорціях протягом 7 діб.

У червні 2020 року профінансований ЄС консорціум Exscalate4CoV з використанням системи суперкомп'ютерів прийшов до висновку, що зареєстровані ліки Raloxifene, які використовуються для лікування остеопорозу, можуть бути ефективними для лікування коронавірусу. Дослідження обійшлося Єврокомісії у 3 мільйони євро.

Нагадаємо, Європейська комісія затвердила ще один, третій контракт з фармацевтичною компанією Janssen Pharmaceutica NV, яка входить до групи компаній Janssen Johnson & Johnson, щодо закупівлі вакцини проти COVID-19. 

У випадку, якщо вакцина виявиться безпечною і ефективною проти COVID-19, договір дозволить державам-членам закуповувати вакцину для 200 мільйонів осіб. Також контракт передбачає, що у випадку необхідності можна купити вакцину для 200 млн осіб.

Фото: Pixabay

ms.detector.media