ms.detector.media
MediaSapiens
27.10.2020 12:25
Голові фейкової виборчої комісії на Сумщині оголосили підозру – Нацполіція
Голові фейкової виборчої комісії на Сумщині оголосили підозру – Нацполіція
Голову ДВК звинувачують в перешкоджанні здійсненню виборчого права.

Голові фіктивної дільничної виборчої комісії у Соснівці Сумської області оголосили про підозру. Про це повідомляє пресслужба поліції Сумської області.

«26 жовтня працівники слідчого управління ГУНП в Сумській області за погодженням з прокуратурою Сумської області оголосили голові фіктивної дільничної виборчої комісії підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.157 та ч.1 ст.353 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та самовільне присвоєння владних повноважень)», – поінформували у поліції.

Організаторам фейкової дільниці може загрожувати штраф до ста неоподаткованих мінімумів, арешт на строк до шести місяців чи обмеження волі – до трьох років.

Як встановили слідчі,  частина місцевих жителів не були згодні на приєднання їх села до Попівської об'єднаної територіальної громади, і вирішили самостійно організувати голосування за депутатів та голову Соснівської сільради. Для цього власними силами  надрукували бюлетені та запрошення на вибори, а приміщенням під дільницю надав місцевий підприємець. 

Нагадаємо, 25 жовтня в Сумській області виявили фейкову дільницю. Вона працювала у селі Соснівка, Конотопського району Попівської ОТГ, повідомила, що слідкувала за проведенням місцевих виборів-2020.

«Працює незаконна ДВК, яка організовує голосування до сільської ради, громади, яка відмовляється входити до складу ОТГ. Діє вона за ідентичним номером, як і дійсна ДВК – 590211», –  повідомила Ольга Айвазовська, голова правління громадянської мережі «Опора»

Бюлетені для голосування організатори надрукували самостійно. Біля фейкової дільниці грала музика, а людей запрошували голосувати. На «самопроголошеній» дільниці явка виявилась більшою, ніж на справжній, що розміщена в глибині села.

Фото: УНІАН



ms.detector.media