ms.detector.media
MediaSapiens
26.10.2020 18:40
NewsOne, ZIK та 112 випустили сюжети про «махінації» голови УІНП. Він збирається до суду
NewsOne, ZIK та 112 випустили сюжети про «махінації» голови УІНП. Він збирається до суду
У сюжетах телеканалів, які вийшли на початку жовтня, Антона Дробовича звинувачують в махінаціях з нерухомістю.

Директор Інституту національної пам’яті (УІНП) Антон Дробович розглядає можливість подавати до суду на телеканали NewsOne, Телеканал ZIK та 112.ua. Телеканали випустили сюжет, в якому Дробовича звинувачують в тендерних махінаціями в УІНП і декларуванні майна на чужі імена. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«На сьогодні статус такий: всі три мовники отримали адвокатські запити із витребуванням брехливих сюжетів для підготовки позову + вимогу прибрати фейкові матеріали з відкритого доступу. Подивимося, як вони зреагують. Якщо не перепросять, не приберуть із своїх ресурсів наклеп і не компенсують шкоду, то будемо розбиратися у судах», - заявив Дробович. 

8 жовтня 2020 року на телеканалі NewsОne вийшов сюжет «Корупція влади: Дробович в своїй декларації вказав занижену вартість придбаного майна”. Керівника УІНП звинувачують в тому, що він розробив корупційну схему, працюючи в «Мистецькому Арсеналі».

За даними авторів сюжету, під час роботи в «Арсеналі» Дробович купив квартиру в Києві вартістю $96 тис., але в декларації він вказав, що це житло тещі, яка ніколи в столиці не проживала.

Того ж дня дуже схожий сюжет під назвою «Махінації та приховування доходів: Портрет голови Інституту національної пам'яті Антона Дробовича» вийшов на телеканалі ZIK. У ньому чиновника називають “головним захисником дивізії СС "Галичина” і звинувачують в махінаціях з житлом у столиці. Наступного дня, 9 жовтня, такий же сюжет вийшов на телеканалі «112». Називався сюжет дуже просто «Хто такий Дробович».

«Годі й казати, що ця брехня не тримається купи і спростовується простим читанням моїх декларацій, що висять у відкритому доступі, але ці убогі навіть не змогли співставити, що працюю на посаді лише трохи більше 10 місяців», - відреагував Дробович на сюжети телеканалів.

Антона Дробовича призначили директором Інституту національної пам'яті 4 грудня 2019 року. Згідно з декларацією, голова УІНП минулого року заробив 1,35 млн грн. Крім того, він володіє автомобілем Volswagen Polo 2004 року, а також 1/3 квартир у Києві та Івано-Франківську. Має квартиру площею 77,3 кв.м. у користуванні у Києві, а також володіє квартирою площею 56,3 кв. м. в Ірпені.

Нагадаємо, Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюджувати книги журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука. Суд вважає, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність, також з пана Кіпіані та видавництва Vivat стягнули 860 гривень на користь Віктора Медведчука.

Фото: Facebook

ms.detector.media