ms.detector.media
Марина Довженко
26.10.2020 16:51
«Наркоопитування»: у токшоу маніпулювали довкола запитання про медичну марихуану
«Наркоопитування»: у токшоу маніпулювали довкола запитання про медичну марихуану
Неправду про опитування говорили Тимошенко, Ляшко і навіть один із «слуг народу».

Учасники політичних токшоу перекручували суть запитання в ініційованому президентом Володимиром Зеленським опитуванні, що стосувалося легалізації медичних препаратів на основі канабісу. Ведучі не втручались у маніпуляції. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу на українських телеканалах за 19-23 жовтня 2020 року

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко в ефірі «Свободи слова» на ICTV знову озвучувала одну зі своїх нових улюблених «жахалок» — про спроби влади «легалізувати марихуану». Вона назвала опитування, ініційоване Зеленським, «наркоопитуванням». 

В ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» про «легалізацію наркотиків» згадав кандидат у народні депутати Олег  Ляшко, за словами якого, половина парламенту сидить на «наркоті» і хоче полегшити собі доступ до дурману, прикрившись думкою народу. Нагадаємо, формулювання в опитувальнику Зеленського було таке: «Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу з медичною метою для полегшення болю важко хворих?»

Резонерів «Народ проти» на «Україна 24», проросійськи налаштованого нардепа зі «Слуги народу» Максима Бужанського та колишнього парламентаря-свободівця Юрія Михальчишина, позиція щодо «легалізації марихуани» об'єднала. Вони також виступають категорично проти того, що в цьому питанні, за словами Бужанського, прикриваються потребами онкохворих. Михальчишин так само характеризує цей процес як «легалізацію наркотиків», що веде до криміналізації суспільства.  

Більше про маніпуляції та тенденції в токшоу минулого тижня читайте в матеріалі Олександра Круміна

Фото: Pixabay

ms.detector.media