ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
24.10.2020 15:10
У Франції студентку засудили до 4 місяців умовно за допис у Facebook про обезголовленого викладача
У Франції студентку засудили до 4 місяців умовно за допис у Facebook про обезголовленого викладача
Дівчину визнали винною в виправданні тероризму.

Суд у Франції засудив 19-річну студентку до 4 місяців ув'язнення умовно за схвалення у Facebook вбивства вчителя ліцею. Дівчина повинна пройти піврічну практику, на якій буде вивчати основні цінності Французької Республіки, пише DW.

Студентка під час судового засідання розкаялася та пояснила, що розмістила допис у Facebook, «не подумавши». У повідомленні, яке вона пізніше видалила, стверджувалося, що жертва нападу заслужила смерть.

Нагадаємо, 47-річний Самюель Паті працював учителем історії та географії в коледжі в передмісті Парижа Конфлан-Сент-Онорін. На уроці, присвяченому свободі слова, він показував учням карикатури на пророка Мухаммеда, опубліковані в журналі Charlie Hebdo.

16 жовтня на Паті напав чоловік та обезголовив його. Нападника застрелила поліція. Ним виявився 18-річний уродженець Москви, який у 2008 році отримав у Франції політичний притулок. 

Поліція провела обшуки вдома у десятків підозрюваних радикальних ісламістів. Порушено понад 80 справ за фактом розпалювання ненависті в інтернеті після нападу на викладача.

Влада прийняла рішення посмертно нагородити Паті орденом Почесного легіону.

ms.detector.media