ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
24.10.2020 12:03
США схвалили перші ліки від COVID-19. Це ремдесивір, в ефективності якого сумнівається ВООЗ
США схвалили перші ліки від COVID-19. Це ремдесивір, в ефективності якого сумнівається ВООЗ
Незважаючи на заяви ВООЗ, Україна вже закупила ремдесивір.

Адміністрація США з контролю за якістю продуктів харчування та ліків (FDA) схвалила противірусний препарат виробництва компанії Gilead Sciences ремдесивір для лікування від CОVID-19. Як повідомляє «Голос Америки», це перші схвалені проти коронавірусу ліки.

У науковому медичному журналі США New England Journal of Medicine опублікували результати третьої фази випробувань ремдесивіру компанії Gilead. Вони показали більш швидке одужання дорослих пацієнтів з помірними та важкими симптомами коронавірусної хвороби, а також уповільнення розвитку хвороби у пацієнтів, які потребують додаткового постачання кисню.

Препарат використовуватимуть для пацієнтів старше 12 років, які потребують госпіталізації.

В травні препарат «Векларі» (ремдесивір) отримав схвалення у США для використання проти коронавірусу в надзвичайних умовах. Ремдесивір також приймав президент США Дональд Трамп, коли хворів на COVID-19.

Раніше Всесвітня організація з охорони здоров‘я оприлюднила попередні результати дослідження, які вказували, що лікувальні властивості ремдесивіру проти COVID-19 «незначні або відсутні».

Незважаючи на це, Україна закупила ремдесивір, про що 18 жовтня повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

ms.detector.media