ms.detector.media
MediaSapiens
22.10.2020 14:17
У Європі почастішали напади на вишки 5G. Країни просять Єврокомісію вжити заходів
У Європі почастішали напади на вишки 5G. Країни просять Єврокомісію вжити заходів
Крім підпалів, розгортання мережі 5G в Європі сповільнили збої в ланцюжках поставок, викликані пандемією COVID-19 і протистоянням між США і Китаєм.

За перші шість місяців 2020 року в Європі сталось 140 нападів на телекомунікаційне обладнання 5G. За даними мобільних операторів, найбільше нападів сталося у Великобританії та Нідерландах, повідомляє Euractiv.

У зв’язку з цим, 15 країн ЄС підписали лист з вимогою до Європейської комісії терміново розробити стратегію протидії дезінформації, пов'язаної з телекомунікаційними мережами 5G.

У листі держави закликають виконавчу владу ЄС запустити комунікаційну стратегію для протидії хвилі теорій змови, які привели до підпалів телекомунікаційних систем.

Під цією вимогою підписалися Австрія, Болгарія, Хорватія, Чехія, Кіпр, Естонія, Фінляндія, Греція, Латвія, Литва, Люксембург, Польща, Португалія, Словаччина та Швеція.

«Ми спостерігаємо зростання активності руху проти 5G в усьому Європейському союзі. Ми хотіли б підкреслити, що акти вандалізму щодо телекомунікаційної інфраструктури і поширення теорій змови не лише становлять загрозу для економіки держав-членів, а й заважають Європейському Союзу виконати свої плани щодо впровадження мереж 5G», - йдеться в листі.

Крім підпалів, розгортання інфраструктури сповільнили збої в ланцюжках поставок, викликані пандемією COVID-19 і протистоянням між США і Китаєм.

У кодексі електронного зв'язку 2018 року ЄС зобов'язався активізувати розгортання мереж 5G, забезпечивши доступність радіочастотного спектру 5G до кінця цього року.

До того ж, в рамках плану дій ЄС від 2016 року передбачалось, що до кінця 2020 року вишки 5G мають з’явитися в усіх державах-членах ЄС як мінімум в одному великому місті.

У разі невиконання цієї вимоги, країни, які не присвоїли частотні діапазони 5G до кінця 2020 року, вважатимуться порушниками закону ЄС і можуть зіткнутися з судовим позовом з боку Комісії.

Нагадаємо, радіофобія є не лише у країнах Європейського Союзу. Міністерство цифрової трансформації відмічає, що в деяких місцях України місцева влада перешкоджає розвиткові 4G-інтернету, забороняючи встановлювати вишки.

Фото: Pixabay

ms.detector.media