ms.detector.media
MediaSapiens
20.10.2020 10:44
Facebook видалила сторінку нардепа Деркача. Він обіцяв оприлюднити компромат на Джо Байдена
Facebook видалила сторінку нардепа Деркача. Він обіцяв оприлюднити компромат на Джо Байдена
Андрій Деркач видалення своєї сторінки назвав помстою і створив канал в Telegram.

Соціальна мережа Facebook видалила акаунт українського нардепа Андрія Деркача після того, як він анонсував «компромат» на Байденів. У Facebook заявили, що нардеп таким чином порушив правила соцмережі і нібито закликав втручатися у виборчий процес. Про це повідомляє видання BuzzFeed.

«Ми видалили цей обліковий запис і цю сторінку за порушення нашої політики щодо використання Facebook людьми, які беруть участь в операціях зі створення впливу на вибори», — підкреслили в компанії.

Деркач після видалення його акаунту з Facebook створив Telegram-канал. Він підтвердив, що причиною видалення став його пост про існування другого ноутбука сина кандидата у президенти США Джо Байдена, на якому нібито є докази корупції.

«Блокування мого акаунту у Facebook — пряме втручання у виборчий процес в Україні. Я є народним депутатом України і беру безпосередню участь у виборах в органи місцевого самоврядування в Україні. Подібну заборону доступу до комунікації з моїми виборцями вважаю прямим втручанням у вибори в Україні», — написав він.

У травні 2020 року Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив колишнього віцепрезидента США Джо Байдена на Петра Порошенка під час його перебування на посаді президента. Наступного дня Офіс генпрокурора почав перевірку «плівок Деркача».

Розвідка США назвала дії Деркача втручанням РФ в американські вибори. На початку вересня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Андрія Деркача й ще трьох громадян Росії. Активи громадян зі санкційного списку заморожені на території США, а особам у США заборонено мати з ними справи. 

Андрій Деркач назвав санкції помстою та анонсував пресконференцію про нібито нові розслідування корупції у США.

Нагадаємо, Facebook і Twitter обмежили репости статті New York Post, де йдеться про листування сина кандидата у президенти США Джо Байдена — Хантера — із високопосадовцем української компанії Burisma Вадимом Пожарським. Про це повідомляє CNBC.

У публікації New York Post стверджується, що Джо Байден, будучи віцепрезидентом США, у 2015 році завдяки синові зустрічався з Пожарським, хоча пізніше стверджував, що подібного роду контактів у нього ніколи не було.

Фото: Українська Правда

ms.detector.media