ms.detector.media
MediaSapiens
19.10.2020 15:30
В ЄС розпочали розслідування проти Instagram. Воно стосується безпеки особистих даних дітей
В ЄС розпочали розслідування проти Instagram. Воно стосується безпеки особистих даних дітей
Спеціалісти звертались з цього приводу безпеки даних до Facebook, проте компанія відмовилася приховувати інформацію.

Європейський Союз розпочав розслідування проти Instagram, яке стосується обробки персональних даних дітей. Розслідування розпочав комісаріат із захисту даних, повідомляє BBC.

Розслідування повʼязане зі скаргами на те, що соцмережа зробила контактну інформацію в корпоративних акаунтах загальнодоступною для всіх. 

Як повідомляють журналісти, в лютому 2019 року фахівець з баз даних Девід Стір проаналізував профілі користувачів Instagram у всьому світі та дійшов висновку, що за рік щонайменше 60 мільйонів користувачів у віці до 18 років отримали можливість легко змінити свої профілі на бізнес-акаунти.

Бізнес-акаунти Instagram вимагають, щоб користувачі публічно відображали свої номери телефонів і адреси електронної пошти, а це означає, що ці особисті дані доступні іншим користувачам Instagram.

Крім того, Стір виявив особисту інформацію користувачів у вихідному коді сторінки Instagram, якщо користуватися нею через компʼютер. Спеціаліст звернувся з цього приводу до Facebook, проте компанія відмовилася приховувати особисті дані в бізнес-акаунтах.

Нагадаємо, проти компанії Facebook подали колективний позов, у якому технічного гіганта звинувачують, що додаток Instagram збирав біометричні дані користувачів без їхнього відома. Позивачі вимагають від соціальної мережі компенсувати збитки 100 млн користувачів. Згідно з законодавством штату Іллінойс, кожен з них має право на компенсацію від $1000 до $5000. Якщо суд вирішить задовольнити позов, то Facebook повинен буде заплатити від $100 млрд до $500 млрд.

Фото: Unsplash

ms.detector.media