ms.detector.media
MediaSapiens
19.10.2020 13:33
#ВсіхНеЗасудиш. У соцмережах розпочався флешмоб на підтримку книги Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса
#ВсіхНеЗасудиш. У соцмережах розпочався флешмоб на підтримку книги Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса
Видавництво Vivat, яке видало книгу Кіпіані, оскаржуватиме рішення Дарницького райсуду Києва в апеляції.

У соціальних мережах після рішення Дарницького суду у Києві розпочався флешмоб на підтримку книги Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса. Про це у Facebook написав ексдепутат Єгор Фірсов.

«Пропоную долучатися до флешмобу за тегами  #ПідтримайСправуСтуса та #ВсіхНеЗасудиш - купувати книгу, писати про неї, а особливо, звісно, репостити фрагменти про роль Медведчука у справі Стуса та намагання приховати правду про це. Розміщуйте фотографії книги, робіть репости, рекламуйте її всюди, де зможете. Ми маємо зробити «Справу  Василя Стуса» найбільш відомою книгою десятиліття, нехай путінські холуї утруться», - написав Фірсов.

Фірсов також відмітив, що замовити книгу можна особисто в Вахтанга Кіпіані, однак кількість книг обмежена.

Раніше харківське видавництво Vivat повідомило, що всі примірники книги журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» розкупили «за лічені хвилини» після рішення суду. Всього йдеться про наклад 20 тисяч примірників. 

Крім того, видавництво Vivat оскаржуватиме рішення Дарницького райсуду Києва в апеляції.

«Ми були готові до такого рішення, адже було б наївно сподіватись, що в боротьбі з таким суперником, ми переможемо одразу. Натомість, ми не розраховували, що ми настільки недалеко пішли від тих часів, коли відбувався сам суд над Василем Стусом. У нас була надія на те, що часи змінились. Ми прийняли непросте фінансове, але цілком зрозуміле для нас з точки зору моралі рішення йти в Апеляційний суд. Заява буде подана як тільки ми отримаємо повний текст рішення суду»,повідомило видавництво в Facebook.

Нагадаємо, Дарницький районний суд Києва 19 жовтня заборонив розповсюджувати книги журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу Віктора Медведчука. Суд вважає, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність і мають бути видалені з книги. А саме:

Водночас фразу «... син поліцая…» в книзі суд дозволив залишити.

29 серпня 2019 року журналіст Вахтанг Кіпіані повідомив, що голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук подав проти нього та видавництва Vivat позов про захист честі, гідності та ділової репутації через книгу «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР». Перше засідання по цій справі відбулося в Дарницькому суді 2 жовтня 2019 року.

Видавництво Vivat вважає позов Медведчука спробою прямого тиску на свободу слова в Україні.

Віктор Медведчук сказав, що подав до суду позов із вимогою заборонити книгу журналіста Вахтанга Кіпіан через те, що інформація в книзі нібито не відповідає дійсності. Віктор Медведчук посилається на дев’ять епізодів з книги, яка містить 688 сторінок. 

6 липня 2020 року генеральна директорка видавництва Vivat Юлія Орлова заявила про спроби прямого тиску на свободу слова й друку в Україні з боку народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука, який подав позов проти журналіста Вахтанга Кіпіані та видавництва через книгу про Василя Стуса.

Фото: Vivat

ms.detector.media