ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
17.10.2020 16:20
У Франції вбили вчителя, який показав карикатури на пророка Мухаммеда під час лекції про свободу слова
У Франції вбили вчителя, який показав карикатури на пророка Мухаммеда під час лекції про свободу слова
Вбивство сталося 16 жовтня в місті Конфлан-Сент-Онорін в 27 кілометрах від Парижа.

У Франції вбили та обезголовили вчителя, який показав карикатури на пророка Мухаммеда під час лекції про свободу слова, повідомляє «Медуза»

Тіло 47-річного Самуеля Паті знайшли на території місцевого коледжу, де він викладав. Поруч знаходився невідомий чоловік, який намагався втекти і погрожував поліцейським пістолетом, вигуючи «Аллаху Акбар!». Підозрюваного застрелили. У нього знайшли великий ніж, який, імовірно, був знаряддям вбивства.

Самуель Паті викладав в коледжі історію і географію. На початку жовтня він показав учням 12-14 років карикатури на пророка Мухаммеда на заняттях зі свободи слова.

Після цього батьки деяких учнів поскаржилися на нього керівництву коледжу і звернулися в поліцію. Батько однієї з учениць розповів в соцмережах, що під час уроку вчитель запропонував учням-мусульманам вийти з класу, тому що він покаже картинку, яка може їх шокувати.

За інформацією Le Monde, вбивцею виявився 18-річний етнічний чеченець, який народився в Москві. У Франції він жив в місті Евре в 90 кілометрах від Конфлан-Сент-Онорін. Він не вчився у вбитого викладача і раніше не потрапляв у поле зору правоохоронних органів. France 24 пише, що підозрюваного звуть Абдулак Анзор.

Після вбивства у Twitter з'явився допис, який, імовірно, залишив підозрюваний. Там було фото відрізаної голови та звернення до президента Франції Еммануеля Макрона: «В ім'я Аллаха, самого милосердного... Макрона, вождю невірних. Я стратив одного з ваших пекельних псів, який наважився принизити Мухаммеда». Зараз аккаунт заблокований.

Президент Макрон назвав вбивство терактом: «Один із наших співвітчизників був убитий за те, що вчив студентів свободі слова, свободі вірити або не вірити. Він став жертвою ісламістської терористичної атаки».

У справі також затримано дев'ять осіб, серед яких родичі підозрюваного і батьки деяких студентів убитого викладача.

Журнал Charlie Hebdo, який публікував карикатури на пророка Мухаммеда, засудив вбивство: «Нетерпимість тільки що переступила нову межу і, схоже, не зупиниться ні перед чим, щоб нав'язати жах нашій країні. Тільки рішучість політиків і загальна солідарність переможуть цю фашистську ідеологію».

У 2015 році журнал зазнав нападу терористів через публікацію карикатур на пророка Мухаммеда.

ms.detector.media