ms.detector.media
MediaSapiens
16.10.2020 18:06
ВООЗ сумнівається в ефективності «Ремдесивіру» в лікуванні COVID-19
ВООЗ сумнівається в ефективності «Ремдесивіру» в лікуванні COVID-19
У дослідженнях препаратів від COVID-19 взяли 11 тисяч пацієнтів з 30 країн світу.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) після тривалих досліджень сумнівається, що єдиний сертифікований препарат від коронавірусу «Ремдесивір» збільшує шанси на виживання пацієнтів і скорочує тривалість хвороби, пише видання Business Insider.

У масштабному дослідженні ліків від коронавірусу Solidarity trial проаналізувала понад 11 тис. пацієнтів з 30 країн світу та виявила, що жодні з наявних препаратів не впливають на шанси хворих вижити.

«Ремдесивір, гідроксихлорохін, лопінавір та інтерферон при лікуванні мали незначний вплив або зовсім не впливали на госпіталізованих з COVID-19, на що вказує загальна смертність, необхідність вентиляції та тривалість перебування в лікарні», — йдеться в звіті.

При цьому виробник препарату Gilead заявив, що «більш надійні» дослідження підтверджують його користь. Попередні дослідження дійсно демонстрували перспективність ефекту цих ліків, які спершу розробляли для боротьби з вірусом Ебола.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп, який перехворів на COVID-19, пообіцяв забезпечити медичні заклади країни безкоштовним «Ремдесивіром», яким лікували його самого.  За словами президента, після прийняття цього препарату йому відразу ж стало краще.

Фото: Pixabay

ms.detector.media