ms.detector.media
MediaSapiens
16.10.2020 16:35
ВООЗ прогнозує, що смертність від коронавірусу в Європі може зрости в 4-5 разів
ВООЗ прогнозує, що смертність від коронавірусу в Європі може зрости в 4-5 разів
Зростання летальних випадків внаслідок зараження COVID-19 буде пов’язане з частковим або повним зняттям карантинних обмежень.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) припускає, що смертність від коронавірусу в  Європі може зрости в 4 - 5 разів в порівнянні з показниками за квітень. Про це заявив директор Європейського регіону ВООЗ Ханс Клюге.

На його думку, зростання летальних випадків внаслідок зараження COVID-19 буде пов’язане з частковим або повним зняттям карантинних обмежень.

Клюге зазначив, що зараз в Європі зростає кількість нових випадків зараження. У порівнянні з квітнем, цифри в 2–3 рази вищі, в залежності від країни. При цьому, смертність скоротилася в п’ять разів. 

Він пояснив таку тенденцію тим, що більше роблять тестів, а значить – вище виявлення інфікованих. Оскільки багато випадків серед молодих і здорових людей – смертність низька.

Однак зараз люди різних поколінь все більше будуть проводити час в закритих приміщеннях, це може привести до зростання смертності.

«Прогнози, засновані на епідеміологічних моделях, не дають приводу для оптимізму. У разі тривалого ослаблення обмежень в січні 2021 року щоденні показники смертності будуть в 4-5 разів вищими, ніж в квітні», – сказав Клюге.

На його думку, такі прості заходи, як носіння захисних масок і соціальне дистанціювання можуть зберегти 281 тисячу життів в 53 країнах.

«Ці прогнози тільки підтверджують те, про що ми говорили весь цей час: пандемія не пройде сама по собі, але ми можемо цього досягти», – стверджує представник ВООЗ.

Нагадаємо, глобальна економіка може втратити 28 трлн доларів через епідемію коронавірусу упродовж наступних пʼяти років. Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Кристаліна Георгієва.

Фото: Pixabay

ms.detector.media