ms.detector.media
MediaSapiens
16.10.2020 12:30
Twitter розблокувала аккаунт Трампа. Його заблокували після публікації розслідування про сина Джо Байдена
Twitter розблокувала аккаунт Трампа. Його заблокували після публікації розслідування про сина Джо Байдена
Після блокування акаунту Трамп пригрозив соцмережі судовим позовом.

Соціальна мережа Twitter розблокувала виборчий акаунт президента США Дональда Трампа, який обмежили після репосту статті New York Post про листування сина кандидата в президенти від демократів Джо Байдена з радником керівництва української Burisma Вадимом Пожарським. Про це повідомляє Reuters.

Акаунт Team Trump запостив відео про сина Байдена Хантера і його роботу в Burisma, а також причетності самого Байдена до справ сина. У ньому було відсилання на статтю журналістів, яка вийшла днями.

Twitter обмежила роботу акаунту, пояснивши, що в публікації є контент, отриманий в результаті злому. Трамп після рішення Twitter пригрозив судовим позовом.

Після цього сенатор від штату Техас Тед Круз в ефірі Fox News заявив, що Twitter втручається у вибори, піддаючи цензурі пресу. За його словами, голові компанії Джеку Дорсі направлять повістку з викликом до Сенату для надання свідчень.

Нагадаємо, соціальні мережі Facebook і Twitter обмежили репости статті New York Post, де йдеться про листування сина кандидата у президенти США Джо Байдена — Хантера — із високопосадовцем української компанії Burisma Вадимом Пожарським. 

У публікації New York Post стверджується, що Джо Байден, будучи віцепрезидентом США, у 2015 році завдяки синові зустрічався з Пожарським, хоча пізніше стверджував, що подібного роду контактів у нього ніколи не було.

Зазначено, що Байден зустрічався з Пожарським менш ніж за рік до того, як він скористався своїм впливом, щоб домогтися звільнення з посади генпрокурора України Віктора Шокіна.

Республіканська партія і президент Дональд Трамп вважають, що Байден домігся звільнення Шокіна, оскільки генпрокурор розслідував справу, повʼязану з Burisma.

Фото: Pixabay

ms.detector.media