ms.detector.media
MediaSapiens
13.10.2020 11:35
Johnson & Johnson призупинила випробування вакцини від коронавірусу
Johnson & Johnson призупинила випробування вакцини від коронавірусу
Єврокомісія вже підписала контракт про придбання 200 млн доз вакцини від Johnson & Johnson.

Американська фармкомпанія Johnson & Johnson тимчасово призупинила випробування своєї вакцини від коронавірусу. Причиною цього стало незрозуміле захворювання в одного з добровольців, який бере участь у третій фазі тестів, повідомляється на сайті компанії.

Побічну хворобу виявили в одного з 60 тисяч добровольців, які отримують експериментальні дози. Поки  Johnson & Johnson його стан і обіцяє найближчим часом надати додаткову інформацію та назвати чинники, які викликали захворювання.

«Несприятливі події — хвороби, нещасні випадки тощо є очікуваною частиною будь-якого клінічного дослідження, особливо великого», — сказано в повідомленні. Тому виробник дослідної вакцини тимчасово закриває програму набору нових учасників.

Johnson & Johnson почала третю стадію клінічних випробувань вакцини від COVID-19 в кінці літа. Компанія стала четвертою в США, яка вступила в третій етап випробувань.

Нагадаємо, Європейська комісія затвердила ще один, третій контракт з фармацевтичною компанією Janssen Pharmaceutica NV, яка входить до групи компаній Janssen Johnson & Johnson, щодо закупівлі вакцини проти COVID-19. 

У випадку, якщо вакцина виявиться безпечною і ефективною проти COVID-19, договір дозволить державам-членам закуповувати вакцину для 200 мільйонів осіб.

Фото: Pixabay

ms.detector.media