ms.detector.media
MediaSapiens
12.10.2020 19:55
Facebook видалятиме контент, який заперечує Голокост
Facebook видалятиме контент, який заперечує Голокост
Нещодавнє опитуванням дорослих у віці 18-39 років у США продемонструвало - майже чверть з них вважають Голокост або міфом, або перебільшеним фактом.

Соцмережа Facebook блокуватиме контент, який заперечує або перекручує факти про Голокост. Про це йдеться в офіційному блозі компанії.

«Після року консультацій із зовнішніми експертами нещодавно ми заборонили контент із антисемітськими стереотипами щодо колективної влади євреїв, що часто зображують, як вони керують світом або його головними інституціями. Сьогоднішнє нововведення означає ще один крок у наших зусиллях по боротьбі з ненавистю. Наше рішення підтверджується добре задокументованим зростанням антисемітизму у світі та тривожним рівнем невігластва щодо Голокосту, особливо серед молоді. Згідно з недавнім опитуванням дорослих у США у віці 18-39 років, майже чверть заявили, що вважають Голокост міфом, що він перебільшений або вони маючть певної думки», - йдеться в заяві.

Починаючи з кінця 2020 року, соцмережа буде направляти користувачів на сторінки із достовірною інформацією, якщо вони шукатимуть у Facebook терміни, пов’язані з Голокостом або його запереченням.

Раніше Facebook почала видаляти без попередження групи, пов'язані з рухом QAnon.

ms.detector.media