ms.detector.media
MediaSapiens
12.10.2020 12:35
Розробка ліків від коронавірусу компанії AstraZeneca вийшла на фінальний етап
Розробка ліків від коронавірусу компанії AstraZeneca вийшла на фінальний етап
У випробуваннях візьмуть участь близько 6 тис. добровольців.

Фармацевтична компанія AstraZeneca завершує розробку ліків від коронавірусу на основі антитіл, які запобігатимуть зараженню. Препарат уже відправили на фінальну стадію клінічних випробувань, пише Bloomberg.

Подібні препарати розробляють також компанії Regeneron Pharmaceuticals Inc. та Eli Lilly & Co. Дослідження активізувались після того, як про ефективність препарату від Regeneron заявив президент США Дональд Трамп.

Під час випробувань ліки мають перевірити на здатність захищати людину від інфікування вірусом. За прогнозами компанії, нові ліки даватимуть річний імунітет. Також тестуватимуть здатність препарату лікувати пацієнтів із симптомами коронавірусу.

Як запевняють в AstraZeneca, комбінація антитіл може «потенційно забезпечити негайний і тривалий ефект як для профілактики, так і для лікування інфекції COVID-19».

Протягом кількох наступних тижнів у випробуваннях візьмуть участь близько 6 тис. добровольців. 

Нагадаємо, шведсько-британська компанія AstraZeneca повідомила про відновлення випробування вакцини. В компанії заявляють, що випробування відновили після того, як незалежна комісія підтвердила безпечність вакцини, провівши розслідування захворювання одного з учасників випробувань.

Раніше компанія AstraZeneca, яка наразі є одним з лідерів у питанні виробництва вакцини від COVID-19, добровільно призупинила випробування своєї вакцини. Рішення було прийнято після того, як один з волонтерів захворів. Випробування припинили, щоб незалежна комісія встановила, чи була хвороба викликана вакциною, чи з’явилася з інших причин.

Вакцина від AstraZeneca — одна з трьох вакцин проти коронавірусу, що знаходиться на пізній стадії клінічних випробувань. Її розробила AstraZeneca разом з університетом Оксфорда, через це вакцину також називають оксфордською.

Випустити вакцину планували до кінця 2020 року, оскільки вона показала себе безпечною і сформувала імунну відповідь у здорових добровольців.

Фото: Pixabay

ms.detector.media