ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
10.10.2020 16:51
У Пакистані заблокували TikTok через неможливість фільтрувати «непристойний» контент
У Пакистані заблокували TikTok через неможливість фільтрувати «непристойний» контент
Регулятор заявляє, що попереджав компанію про необхідність фільтрування подібного вмісту і перегляне заборону за умови функціонування задовільного механізму модерації.

Пакистанський орган телекомунікацій (РТА) 9 жовтня заявив, що заблокував китайський застосунок TikTok через неможливість відфільтрувати «аморальний та непристойний» контент. Про це пише «Радіо Свобода».

Раніше TikTok у Пакистані попереджали про необхідність фільтрування подібного вмісту, але програма начебто не дотрималася настанов, повідомляє регулятор. Заборону можуть переглянути за умови функціонування задовільного механізму TikTok щодо модерації незаконного вмісту.

Сервіс TikTok заявив, що прагне дотримуватися закону.

«Ми регулярно спілкуємось із PTA і продовжуємо з ними співпрацювати. Ми сподіваємося узгодити рішення, яке допоможе нам надалі служити енергійній та креативній спільноті країни», – заявила компанія.

У Пакистані кілька місяців тому з тієї ж причини заблокували сінгапурську платформу прямих трансляцій Bigo Live, а платформу YouTube попередили про необхідність фільтрування «вульгарності та ненависті».

Правозахисники в Пакистані розцінюють такі кроки влади як спробу обмежити вільний потік інформації в інтернеті.

Нагадаємо, соціальна мережа Tiktok лише за перші шість місяців 2020 року видалила 104 млн відео по всьому світу за порушення правил.

Найбільше відео було видалено в Індії - майже 39 млн. На другому місці США - майже 10 млн відео, на третьому і четвертому місці Пакистан і Бразилія - там видалили 6,5 млн та 5,5 млн відео.

Майже третину відео видалили за показ оголених частин тіла, ще третину - за небезпеку і завдання шкоди, 20% відео показували заборонені речовини і товари (наркотики, зброя тощо).

ms.detector.media