ms.detector.media
MediaSapiens
09.10.2020 17:20
У столиці Іспанії ввели надзвичайний стан через спалах коронавірусу
У столиці Іспанії ввели надзвичайний стан через спалах коронавірусу
Обмеження у Мадриді і 9 довколишніх містах будуть діяти 15 днів.

У столиці Іспанії Мадриді ввели 15-денний надзвичайний стан, щоб знизити рівень зараження коронавірусу. Обмеження пересування ввели в Мадриді і в девʼяти довколишніх містах. Про це повідомляє BBC.

Столиця виявилася в центрі політичного конфлікту міської влади проти уряду.За словами представників влади Мадриду, кількість хворих на коронавірус спадає, і введення надзвичайного стану невиправдано.

Водночас міністр охорони здоровʼя Мадрида Енріке Руїс Ескудеро наполягає, що у місті зменшується кількість хворих саме через жорсткий карантин.

2 жовтня у Мадриді та передмісті запровадили жорсткі протиепідемічні заходи. Вʼїхати до іспанської столиці та міст-супутників, а також виїхати могли лише ті, хто має поважну на те причину — поїздки на роботу, до лікарні, на навчання, за покупками тощо. Також була введена заборона на збирання людей у групи понад шість осіб, причому не тільки в приміщеннях, але і на вулицях.

Тоді Вищий суд Мадриду скасував постанову уряду про введення обмежень Мадридський суд скасував рішення про закриття столиці Іспанії на карантин у місті та девʼяти районах передмістя.

Нагадаємо, премʼєр-міністр Польщі Матеуш Моравецький оголосив про посилення маскового режиму на території всієї країни починаючи з 10 жовтня. Відтепер у Польщі маски потрібно носити в усіх громадських місцях, навіть на вулиці. 

Фото: icinco.org

ms.detector.media